Joa, etter ønske fra mannen har jeg laget knekkebrød. Det er jo utrolig enkelt, men kan ta litt tid.
Finnes mange oppskrifter på nett, de er vel egentlig ganske like alle sammen
Knekkebrød:
2 dl. av:
-grov sammalt rug
-lettkokte havregryn
-havrekli
-sesamfrø
-solsikkefrø
-linfrø
-kruskakli
Tilsett deretter:
-2 tsj. salt
-7 dl. vann
Røres sammen og fordeles på 2 stekeplater på bakepapir. Deles med pizzakutter før steking og knekkes opp når de er kalde.
Stekes i 45 min. å 180 grader (varmluft).
Tørkes i ca. 30 min. på 100 grader
2 dl. av:
-grov sammalt rug
-lettkokte havregryn
-havrekli
-sesamfrø
-solsikkefrø
-linfrø
-kruskakli
Tilsett deretter:
-2 tsj. salt
-7 dl. vann
Røres sammen og fordeles på 2 stekeplater på bakepapir. Deles med pizzakutter før steking og knekkes opp når de er kalde.
Stekes i 45 min. å 180 grader (varmluft).
Tørkes i ca. 30 min. på 100 grader
Det er viktig å smøre det jevnt ut og få det tynnest mulig. Blir det for tykt blir ikke knekkebrødet sprøtt, bare mykt og litt ekkelt ;)
Når de er ferdig stekte og tørket er det bare å legge dem i en luftett boks.
Valgfritt pålegg, men jeg er svak for Snøfrisk med litt vårløk oppå.
Vi snuser litt på dette lavkarbo opplegget, jeg er skeptisk;) Mulig fordi jeg er altfor glad i brus og godteri....... Men greit å vite at disse knekkebrødene er lov å spise
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Det er alltid hyggelig med en kommentar ;-)