søndag 25. september 2011

Hjemmelaget knekkebrød

Joa, etter ønske fra mannen har jeg laget knekkebrød. Det er jo utrolig enkelt, men kan ta litt tid. 

Finnes mange oppskrifter på nett, de er vel egentlig ganske like alle sammen

Knekkebrød:

2 dl. av:
-grov sammalt rug
-lettkokte havregryn
-havrekli
-sesamfrø
-solsikkefrø
-linfrø
-kruskakli

Tilsett deretter:
-2 tsj. salt
-7 dl. vann

Røres sammen og fordeles på 2 stekeplater på bakepapir. Deles med pizzakutter før steking og knekkes opp når de er kalde.

Stekes i 45 min. å 180 grader (varmluft).
Tørkes i ca. 30 min. på 100 grader


Det er viktig å smøre det jevnt ut og få det tynnest mulig. Blir det for tykt blir ikke knekkebrødet sprøtt, bare mykt og litt ekkelt ;)


Når de er ferdig stekte og tørket er det bare å legge dem i en luftett boks.


Valgfritt pålegg, men jeg er svak for Snøfrisk med litt vårløk oppå.



Vi snuser litt på dette lavkarbo opplegget, jeg er skeptisk;) Mulig fordi jeg er altfor glad i brus og godteri....... Men greit å vite at disse knekkebrødene er lov å spise


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er alltid hyggelig med en kommentar ;-)